Lereforskning för sjukdomsbehandling

Professorn blev intresserad av lera när hans son utvecklade en immunsystemsjukdom som kallas juvenil nefrotiskt syndrom. Vid denna sjukdom är den normala utsöndringen av urin svår och kroppen sväller kraftigt, så steroide läkemedelsbehandling måste upprepas.

När jag återvände till min hemstad Boryeong och öppnade ett hudvårdsrum använde jag av misstag ett lerprov för min son och barnets rodnade hud förbättrades och fukten återställdes i hans egen hud.

Det faktum att lera är effektiv för atopi bekräftades genom hans son, men på grund av brist på teoretiskt stöd registrerade han sig på forskarskolan 2010 och började fördjupa sig i leraforskning.

Med hjälp av sin rådgivare publicerade han svårt en magisteruppsats med titeln ‘Improvement of atopic skin using mud’, och detta är den första avhandlingen som ympade lera i huden. Samtidigt ansökte den om registrering av lerterapi, och det är det första fallet där lokal egendom användes för patentregistrering.

Från och med det här papperet började papper från juniorer som ympade Boryeong-lera i aknehud och hårbottenvård, och alla dessa resultat var naturligtvis signifikanta.

Sedan 2013 kom ett förslag till filmning från KBS Soldiers Team, och de genomförde 강남출장마사지 gemensamt forskning och dök upp i det 483: e avsnittet av “Healing with Nature”.

Dessutom fick han Boryeongs borgmästarpris genom att publicera en avhandling relaterad till förbättring av atopiska hudsjukdomar med hjälp av lera vid en avhandlingstävling som värd Boryeong City.

“Jag vill göra Boryeong Mud Therapy till ett internationellt lyxmassageprogram som Lomi Lomi-massage på Hawaii, Chuna i Kina, Thai-massage i Thailand och Shiatsu i Japan.” Professor Bok klagar över att det är olyckligt att det inte finns för många uppgifter om leraforskning i Korea.

Professor Bok ångrade det inte och föreslog ett atopiskt läkningsläger med hjälp av lera vid Boryeong Health Center. “Vattenkustens tidvattenlägenheter utvärderas som en av världens fem största tidvattenlägenheter, och Boryeong tidvattenlägenheter är de bästa bland dem. Dessutom har Seongjusan Natural Recreational Forest en skog så tät att du inte kan se himlen, konstigt stenar och tydliga dalar. sedan dess har ‘Atopi Healing Camp’ med Mud har tagits emot väl, och förra året, en online läger med hjälp av Mud Experience Kit hölls och resultaten var framgångsrika.

En tillfredsställelseundersökning genomfördes på 30 barn med atopisk dermatit och deras familjer, och nästan 100% av dem svarade positivt. Enligt ‘Atopy Healing Online Camp Results Report’ 2020, undersökt av Boryeong City Public Health Center, svarade de att de var 100% nöjda med fem frågor av 6 frågor (sjukdomsförståelse, datatillfredsställelse, lärobokstillfredsställelse, platsnöjdhet och villighet att delta igen). Endast en (97%) nöjda med processen svarade att det var synd att utbildningen video var för kort.

Professor Bok, som håller på att ta examen från doktorandprogrammet i år, sa: “Jag har tagit det första steget för att vetenskapligt bevisa varför lera är bra för huden.” “För tillfället kommer jag att fokusera på att samla in data.”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다