Risk för operation om smärta ignoreras

Detta är golfens guldålder. Det förvandlas från den exklusiva besittningen av rika medelålders män till en populär sport som människor i alla åldrar njuter av. Detta beror på att efterfrågan på relativt säkra utomhushobbyer har ökat i efterdyningarna av COVID-19. Antalet ”golinies” (golf + barn) i 20- och 30-talen som har gett upp sina drömmar om utlandsresor ökar också. Enligt Management Research Institute för KB Financial Group var antalet golfare förra året 5,15 miljoner, en ökning med 460 000 jämfört med 2019.

Golf anses vara en relativt ”lätt övning” eftersom den är mindre intensiv än andra sporter som fotboll och basket. Eftersom kroppen används från midjan till axlar, armar, handleder och ben är det dock lätt att skadas om flexibilitet eller muskelstyrka inte stöds. När det faktiska antalet golfare ökade ökade också antalet ”golfskador”, så Korean Society of Sports Science and Exercise Medicine höll ett seminarium om golfskador.

Experter varnar för att ignorera smärtan och fortsätta spela golf kan leda till kronisk smärta eller kräva operation. Vi tittade på var du kan skadas när du spelar golf, hur man behandlar en skada om man gör det och hur man förhindrar det.

Den vanligaste golfskada är ”golfarmbåge”. Överdriven användning av musklerna som böjer handleden med upprepade svängningar eller av misstag träffar bakmarken (marken bakom bollen) kan skada armbågsband och muskler. Det rätta namnet på golfbågen är medial epikondylit. Det är en inflammation i insidan av benet som sticker ut på vardera sidan av armbågen

Medial epikondylit orsakar smärta från insidan av armbågen till handleden och fingrarna. 강남안마 Om du upplever smärta varje gång du vrider på dörrhandtaget och känner en stickande känsla när du skakar hand med någon annan, bör du misstänka medial epikondylit. Enligt Health Insurance Review and Assessment Service ökade antalet patienter med medial epikondylit i Korea från cirka 160 000 år 2016 till cirka 190 000 förra året.

Handledsskador kan också uppstå av samma anledning. Överdriven böjning av handleden under backsvinget eller håll klubben genom att vrida den kraftigt medurs ökar risken för ”handledsinflammation” (inflammation i lederna). Karpaltunnelsyndrom, även känt som karpaltunnelsyndrom, förekommer ofta hos golfare. I svåra fall kan sprickor uppstå i armbågens yugugol (krokar). Smärtan ökar varje gång du tar tag i klubben eller svänger.

Jag skadar ofta min axel eller rygg under baksvingen. När du startar baksvingen på högerhänt rätas den vänstra armen ut och den akromioklavikulära leden som förbinder armen och kroppen komprimeras. Samtidigt kolliderar rotator manschett senan, axel senan, i höger arm med benet ovanför, vilket orsakar inflammation och “axel impingement syndrom” kan uppstå.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다